Stavros

KO LETUJE U STAVROSU?
Ovo je pre svega porodično mesto – namenjeno onima koji vole miran odmor, nemaju potrebu za kasnim, noćnim izlascima. Dobro je za porodice sa malom decom jer plaža ima dug plićak i prirodan hlad. Takođe, Stavros je svojevrsna vazdušna banja, jer se tu mešaju planinski i morski vazduh i to pogoduje onima koji imaju problema sa disajnim putevima. Ubraja se u najpovoljnija grčka letovališta kako po ceni aranžmana, tako i po vanpansionskoj potrošnji. Pogodan je za one koji ne vole dugo da putuju.

LOKACIJA:
Stavros se nalazi u zalivu Strimonikos, tzv. regiji Svetog Đorđa, istočno od Vrasne i Asprovalte (od koje je udaljen oko 8km). Udaljen je oko 75km od Soluna i oko 85km od Kavale, 6 km od autoputa Solun-Kavala. Od Beograda je udaljen oko 700km.

O MESTU:
Stavros je drugačije koncipiran u odnosu na Asprovaltu i Vrasnu. Centralno mesto u ovom grčkom letovalištu zauzima luka i to je mnogima omiljeni deo za šetnju. Tu su i sportski tereni: za basket, mali fudbal, tenis, fudbalsko igralište. Stari, gornji deo Stavrosa gde se nalazi vidikovac je nešto što svakako treba obići. Do njega možete doći pešice ili vozićem. Možete sesti u restoran i uživati u prelepom pogledu na zaliv uz kafu ili neki grčki specijalitet.

PLAŽE:
U samom Stavrosu se nalaze dve plaže koje razdvaja luka. Obe plaže su zahvaljujući čistoj vodi dobile plavu zastavicu Evropske Unije. Peskovite su i ulaz u vodu je postepen, što ih čini idealnim za malu decu, neplivače i one koji vole da se brčkaju u plićaku.
Sa leve strane luke se nalazi prostrana gradska plaža gde možete uvek naći prostor da smestite svoj peškir i suncobran ili uživati u ležaljci uz plaćeno piće u nekom od beach barova. Duga je oko 2 km. i skoro 30m od plaže je dubina svega 1m! Zbog toga je Stavros mesto koje često biraju porodice sa malom decom. 

S druge strane luke se nalazi plaža PLATANI, omiljena plaža mnogih koji letuju u Stavrosu i njen zaštitini znak na neki način. Ona je nešto uža jer se u njenom zaleđu nalazi čuveni park platana. Jedna od najlepših plaža sa prirodnim hladom u Grčkoj.
Možete otići i do plaže Miles koja je udaljena oko 1km od centra, lako je dostupna i duga oko 2km.

SNABDEVENOST:
Stavros je dobro snabdeven, u njemu se nalaze brojni marketi. A cene su uglavnom niže nego u ostalim grčkim letovalištima. Četvrtkom je pijaca.
Jedno os retkih mesta u Grčkoj gde ne morate kupovati vodu, jer je i voda iz vodovoda odličnog kvaliteta.

IZLETI:
U Stavrosu ćete naći lepe plaže, restorane i kafiće za mirniji izlazak. Ako se zadesite u ovom letovalištu krajem jula se možete prisustvovati festivalu koji se tada odvržava u čast sveca koji je zaštitnik sela. 

Možete otići i na neki od izleta – do Soluna, Kavale i Tasosa ili na krstarenje oko Svete Gore. Olimpijada, mesto na početku Halkidikija je udaljeno oko 20km.

 

Svetozara Markovića 46
11000 Beograd
011/244-41-41
011/630-39-45
064/81-700-81

poklon vaucer

RADNO VREME
ZBOG KORIŠĆENJA GODIŠNJEG ODMORA
POSLOVNICA NE RADI DO 21.09.2020.
DEŽURNI TELEFON: 064/81-700-81

© 2017 Best Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera. Best Travel je posrednik u prodaji.

Search