Asprovalta

KO LETUJE U ASPROVALTI:
Porodice sa decom, ali i stariji i uopšte svi oni koji vole miran odmor, jer je plaža, a i sam grad prostran i nije gužva, a ima dosta mesta za šetnju. Takođe mnogobrojni su i sadržaji za decu – igraonice, parkovi, sportski teren, čak i mini zoo vrt.
Međutim Asprovalta je dobar izbor i za mlade i one koji vole noćni život i provod jer kafići uveče postaju diskoteke na otvorenom.
Ljubitelji ribolova će na reci Strimoni naći idealno mesto za sebe.
Oni koji traže mesto do koga mogu relativno brzo stići automobilom i autobusom.
LOKACIJA:
Asprovalta se nalazi u zalivu Strimonikos, u regiji Sveti Đorđe. Pozicionirana je tačno na polovini puta između Soluna i Kavale (oko 80km je udaljena od svakog grada). Do Beograda ima oko 700 km. Na nju se nadovezuje Nea Vrasna, a Stavros je udaljen 8km.
O MESTU:
Asprovalta je najveći grad u regiji Sveti Đorđe i jedno od najrazvijenijih turističkih mesta na severu Grčke. Kroz grad prolazi magistralni put Solun-Kavala. Ovde se nalaze brojni lokali i prodavnice, a istih ima i u poprečnim ulicama koje vode do šetališta. Prostrano, popločano šetalište pored plaže sa prelepim drvoredom je nešto po čemu je Asprovalta prepoznatljiva.
PLAŽE:
Plaža je veoma dugačka i široka, dobro je organizovana sa tuševima i kabinama za presvlačenje. Može se iznajmiti suncobran i ležaljka ili u nekom od kafića koristiti uz plaćeno piće ili se možete smestiti na neki od slobodnih delova plaže. Plaža je peskovita, sa šljunkovitim delovima. Plićak nije dug kao u Stavrosu. Za one koji su aktivni i na plaži – tu su sportovi na vodi i mreže za odbojku na pesku, kao i prostrano šetalište pored plaže.
SNABDEVENOST:
Veliki broj marketa i manjih prodavnica, pekara, kafića i taverni. Ni Lidl nije daleko, nalazi se na ulazu u Nea Vrasnu. Pijaca se organizuje ponedejkom. Tu su i butici i suvenirnice za one koji vole šoping. Ako vam zatrebaju, u samom mestu se nalaze i lekarse i veteraniraske ordinacije, apoteke, pošta, nekoliko banaka.
IZLETI:
Možete otići do Soluna, Svete Gore , ali i do Uranopolisa koji je poznat po divljim plažama ili do Kavale koja ima prelep stari grad, a u blizini nje je arheološko nalazište Filipi. Pećina Alistrati koja važi za jednu od najlepših ne samo u Grčkoj, već i u celoj Evropi je udaljena 45km. Ruševine starih gradova kao što je Stagira, Aristotelovo rodno mesto gde se nalazi park koji je zapravo muzej na otvorenom. Manastir svete Lidije se nalazi na brdu iznad Asprovalte – sestrinstvo ovog manastira je poznato po humanitarnom radu, između ostalog pomagali su deci iz Srbije i sa Kosova i našem narodu 90-ih godina.

 

Svetozara Markovića 46
11000 Beograd
011/244-41-41
011/630-39-45
064/81-700-81

poklon vaucer

RADNO VREME
POSLOVNICA NE RADI ZBOG
TRENUTNE ZDRAVSTVENE SITUACIJE
DEŽURNI TELEFON: 064/81-700-81

© 2017 Best Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera. Best Travel je posrednik u prodaji.

Search