Kefalonija

KO LETUJE NA KEFALONIJI? Svidela Vam se Lefkada? Kefalonijom ćete biti oduševljeni!
Ovo Jonsko ostrvo je za one koji vole da istražuju, koji žele dinamičan odmor, uživaju u prirodi, lepom moru i plažama.
LOKACIJA: Kefalonija je najveće Jonsko ostrvo, sa ukupnom površinom oko 900km2. Nalazi se južno od Lefkade i severno od Zakintosa. Do njega možete doći avionom (aerodrom se nalazi u blizini glavnog grada, Argostolija), autobusom ili sopstvenim prevozom. Do Kefalonije trajektom možete doći iz tri luke: Nidri (Lefkada), Astakos (115 km od Preveze) i Kilini (Peloponez). Udaljenost od Beograda je oko 1100 km.
O OSTRVU: Glavni i ujedno najveći grad je ARGOSTOLI. Nalazi se u zapadnom delu ostrva. Tu je luka i u samom gradu nema plaže i kupanja. Ipak, u argostoliju se nalaze brojni lepi trgovi prepuni kafića, prostrana šetališna zona sa prodavnicama i suvenirnicama, dugo šetalište pored mora, pored koga su i restorani i prelepi most Drapano savršen za ljubitelje jutarnje šetnje. Najpoznatija turističko mesto je LASSI (2km udaljen od Argostolija), u kome se nalaze veoma lepe i dobro opremljene plaže i brojni restorami.
Ukoliko imate mogućnost, obiđite i ostatak ostrva, na severu se nalazi FISKARDO – nekada ribarsko selo, a danas poznato mondensko mesto i ASOS – romantično seoce, sa prelepom venecijanskom tvrđavom; na istoku je luka SAMI, sa pećinom Drogarati i podzemnim jezerom Melisani; na jugu se nalazi poznato turističko mesto – SKALA, koja ima prostranu plažu i šetalište pored, kao i popločnu šetališnu zonu sa brojnim suvenirnicama; na zapadu je LIKSURI koji nazivaju još malim Parizom ovog ostrva (do njega se dolazi veoma brzo trajektom koji ide na svaki sat iz Argostolija)
PLAŽE: Kefalonija je poznata pre svega po prelepim plažama i tirkiznom moru. Ovo ostrvo ima 200km dugu razuđenu obalu, na kojoj se nalaze neke od najlepših plaža Evrope. Na ostrvu se nalazi 39 plaža, što peskovitih, što šljunkovitih.
U samom Lassiju se nalazi nekoliko izuzetno lepih i uređenih, peščanih plaža koje su nagrađene plavom zastavicom EU za čistoću: MAKRIS GIALOS, PLATIS GIALOS i GRADAKIA su neke od njih.
Na severu se nalazi čuvena MIRTOS plaža, zaštitni znak Kefalonije i najslikanija plaža u Grčkoj, jedna od najlepših plaža Evrope.
ANTISAMOS, „rajska plaža“ sa belim peskom i tirkiznim morem gde je sniman film Mandolina kapetana Korelija.
XI na poluostrvu Paliki sa savršeno sitnim, narandžastim peskom. Na istom poluostrvu je i plaža PETANI koju je najsličnija Mirtos plaži.
Dodatne informacije i utiske o letovanju na ovom ostrvu, možete pročitati na našem blogu.

 

Svetozara Markovića 46
11000 Beograd
011/244-41-41
011/630-39-45
064/81-700-81

poklon vaucer

RADNO VREME
POSLOVNICA NE RADI ZBOG
TRENUTNE ZDRAVSTVENE SITUACIJE
DEŽURNI TELEFON: 064/81-700-81

© 2017 Best Travel - Sve informacije na sajtu turističke agencije su informativnog karaktera. Best Travel je posrednik u prodaji.

Search